Pöhisuund - Perussuunta 2011 kilpailu Virossa 18.-20.3.2011

Suuntakehä ja tykin suuntaus, kuvat Jyri Vilamo

Kenttätykistökerho suuntasi jo seitsemättä kertaa 18.-20.3.2011 Viron Tapaan, tykistökoululle, ottamaan osaa Perussuunta kilpailuun. Kahdeksan hengen joukko koostui yhtä lukuunottamatta kokeneista kisaajista. Ensikertalaisuus ja nuoruus olivat kuitenkin tällä kertaa valttia kun vänr. res. Jarmo Keto (24v) sijoittui suomalaisista parhaiten - neljänneksi. Pronssimitali oli enemmän kuin lähellä. Tasapisteissä virolaiselta kilpakumppanilta löytyi yksittäisistä lajeista parempi sijoitus, joka ratkaisi himmeimmän mitalin kohtalon. Erinomainen suoritus kuitenkin kisan ensikertalaiselta! Kilpailun voitossa kokemus oli sen sijaan valttia ja mestaruus meni jo neljättä kertaa virolaiselle Hannes Möllitsille.

Virolaiset isäntämme olivat tällä kertaa koonneet kokelman lajeja, jotka mittasivat tykistö- ja yleissotilaallista osaamista melko kattavasti. Kilpailulajeja olivat: Ilmakivääri ammunta, Galil rynnäkkökiväärin purku, kokoaminen ja turvatarkistus, kaluston tunnistus, suunnistus, suuntakehällä sunnan mittaaminen, tasotehtävän laskeminen, etäisyyden mittaaminen piirukolmion avulla, tykin suuntaus, sekä Harris tykistöradion käyttökuntoon laitto ja yhteyden ottaminen.

Paluu matkalla suomalaiset poikkesivat tutustumaan Viron vapaussodista kertovaan museoon Lagedissa, n.10km päässä Tallinnasta. Kyseinen museo oli erittäin mielenkiintoinen ja valotti veljeskansamme kohtalon hetkiä menneellä vuosisadalla. Ehdottomasti paikka johon kannattaa tutustua. Paikanpäällä järjestyy myös ruokailu. Koska kysessä on yksityismuseo vaati käynti ennakkosopimista vierailusta isännän, Johannes Törssin kanssa.

Ensi kevättä ja Perussuunta 2012 tapahtumaa odottaessa, suomalaiset ja virolaiset tykkimiehet kilpailevat keskenään Niinisalossa, Hedberg tapahtumassa huhtikuussa.

Teksti ja kuvat: Jyri Vilamo


Sivua päivitetty: $Date: 2011/05/25 00:30:04 $