Vaihda merkistöä Tykkimiesten toimintapäivä

 
 
 
 
 
 

Tykkimiesten toimintapäivä 2011

Tykkimiehen toimintapäivä Santahaminassa 5.2.2011

Perinteeksi muodostunut Tykkimiehen toimintapäivä järjestettiin lauantaina 5.2.2011 Santahaminassa viidennen kerran.

MPK:n kurssina toteutettuun Toimintapäivään osallistui 9 kurssilaista ja 5 järjestelyistä vastaavaa kerhon ja killan aktiivia. Päivä alkoi noin klo 9:45 tapaamisella Santahaminan portilla, josta siirryimme autoilla kadettikoulun pistooliradalle. Tervetulotoivotusten ja alkupuhuttelun jälkeen Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin piiripäällikkö Mauri Väänänen kertoi MPK:n viimeaikaisista muutoksista ja esitteli koulutuspäällikkö Olli Laurilan.

Kun päästiin varsinaiseen toimintaan, Kai Ahotupa, Jyri Vilamo ja Patrick Hjelt ottivat osaston vähintäänkin puolisotilaalliseen komentoonsa: Vuorossa oli pistooliammunta ja kalustona 9 mm Glock-pistoolit. Ammuntaan oli varattu patruunoita vähintäänkin riittävästi, mistä tulikin kiitosta. Kukin sai tililleen xx laukausta.

Pari tuntia kestäneen ammunnan jälkeen siirryimme tukikohtana toimineen Kaartin jääkärirykmentin killan saunalle lämmittelemään, kahvittelemaan ja rupattelemaan. Kahvitauon jälkeen ohjelmassa oli kolme noin 45 minuutin mittaista rastia:

- Viestikalausto (radio ja sanomalaite)
- Kartta- ja koordinaattijärjestelmä, käsisuuntakehä ja tulenjohtotaso
- Tietokoneavusteisesti toteutettu, sivistyneesti takkatulen ääressä järjestetty rasti, jonka aiheena oli taktiset merkit ja kaluston tunnistaminen

Erona aikaisempiin vuosiin oli se, että tällä kertaa tykistöllisiä aiheita käsiteltiin rastikoulutuksena jotosmaisen kilpailun sijaan. (Yhdessä palautteessa tämä oli erikseen mainittu hyvänä asiana).

Päivän virallinen osuus saatiin päätökseen noin klo 15.00, johon mennessä sauna oli saatu sopivasti lämpenemään. Päivä jatkui saunomisen ja makkaran paiston merkeissä. Toimintapäivään osallistuneille jaettiin tykkimiehen opas ja tuloste yhdistysten toimintakalenterista.

Jussi Sorsa

Viestiä ja tulenjohtoa talvisessa Santahaminassa, kuvat Jussi Sorsa


Sivua päivitetty: $Date: 2011/05/25 00:30:04 $