Epäsuoran tulen Kunto-ottelu 2009TJ rastin harjoittelua. Ylil Jyri Vilamo ottaa käsisuuntakehällä suuntaa ja vänrikki Kim Hacklin mittaa etäisyyttä laserilla.

Epäsuorantulen (Kt ja Krh) kantahenkilökunnan ja reserviläisten kunto-ottelu järjestettiin 4.9.2009 Niinisalossa. Kaksi edellistä vuotta kilpailtiin Haminassa ja nyt oli aika tulla takaisin Tykistökoululle. Reserviläisjoukkueille oli järjestetty mahdollisuus viimeistellä harjoitteluaan edellisenä päivänä ja kaikki joukkueet myös tämän mahdollisuuden käyttivät hyväkseen.

Vuoden mittaan partiot harjoittelevat useampaan otteeseen mm. Hedberg- ja Kapteeni Järvi-kilpailuissa. Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna järjestetään myös aina VEH-tapahtuma JTR:ssä Parolassa, jossa kilpailupartioilla on mahdollisuus käydä kaikki lajit läpi. Mahdollisuus em. harjoitteluun on ollut ensiarvoisen tärkeää taitojen oppimisen kannalta ja tästä yhteistyön mahdollisuudesta JTR:lle suuri kiitos.

Kenttätykistökerho on osallistunut aktiivisesti kantahenkilökunnan kunto-otteluun jo vuodesta 2003 alkaen, jolloin reserviläisillekin avautui mahdollisuus osallistua kilpailuun. Kolmihenkisin partioin käytävä tykistön ja krh:n "voimanmittelö" edustaa epäsuorantulen osalta haastavinta taitojen mittaamista Suomessa. Vastassahan ovat alan ammattilaiset. KT-Kerho on vuosien kuluessa voittanut aina reserviläisten sarjan - niin myös tänä vuonna. KT-Kerho 1 partio (ylil Jyri Vilamo, vänr Kim Hacklin ja vänr Antti Saari) vei voiton selvästi. Yleiskilpailussakin menestys oli kohtuullinen. Joukkueen sijoitus oli kuudes kaikkiaan kolmenkymmenen partion joukossa. Tehtävärastien osalta joukkueen sijoitus oli kokonaiskilvassa kolmas.

Lisäväriä reserviläisten kilpailuun saatiin kun ensimmäistä kertaa joukkueita oli mukana pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Tampereen seudun reserviläisyhdistyksistä oli saatu kasattua mukaan peräti neljä joukkuetta ja näin saatiin uusi ennätys reserviläissarjaan - yhteensä kahdeksan joukkuetta. Järjestäjien ja Tykistön tarkastajan taholta huomioitiinkin reserviläisten hyvän menestyksen lisäksi myös runsas osanotto. Vinkkinä muille epäsuorantulen reserviläisille, että mukaan mahtuu vielä paljon lisää. Koulutus- ja harjoitusapua on saatavilla. KT-Kerho auttaa mielellään mukaan uusia yhdistyksiä ja partioita.

Tälle vuodelle oli kilpailulajeihin tehty uudistuksia tavanomaista enemmän. Suunnistukseen kuului hajontarasti, joka osoittautui erittäin haastavaksi lähes kaikille joukkueille. Viestitehtävää ja SK mittausta oli muutettu myös. Uutena rastina oli AHJO, joka varsinkin reserviläispartioille oli uusi tuttavuus. Siitä huolimatta, kaksi parhaiten suoriutunutta partiota oli nimenomaa reserviläisiä. Yleisesti ottaen tehtävissä on kyse perussuorituksista mutta annetut aikarajat ovat sen verran tiukkoja, ettei niihin kykene ellei partio ole sopinut ja harjoitellut yhteistoimintaansa hyvin. Kilpailulajeina olivat: Suunnistus, RK-ammunta, TJ, tähtimittauslasku, viesti, AHJO, SK-mittaus ja oman paikan määritys.

Yleiskilpailun tulokset:

1. KAITR 1 (KT)749p (max.820p)
2. TIEDPSTO 1 (KT)657p
3. KAITR 3 (KT)656p
4. KARTR 2 (KRH)654p
...
6. KT-Kerho 1576p
...
12. Pirkanmaa 1488p
...
17. KT-kerho 2424p
UUDTYKKILTA395p
PIRKANMAA 3374p
KT-KERHO 3214p
PIRKANMAA 4209p
PIRKANMAA 2168p

Teksti: Jyri Vilamo


Sivua päivitetty: $Date: 2009/11/26 01:30:03 $