Kapteeni Järvi-kilpailu 2007


Heitin- ja tykkimieskilpailun, nykyiseltä nimeltään Kapteeni Järvi-kilpailun, palkintojenjakotilaisuus (2006)

Yleisurheilijoidemme hikoillessa Osakan MM-kisojen helteessä, kokoontuivat pääkaupunkiseudun epäsuoran tulen reserviläiset jo kolmatta kertaa kouluttautumaan ja kilpailemaan Santahaminaan Elokuun viimeisenä viikonloppuna. Itse kilpailu käytiin aurinkoisessa säässä, mutta palkintojen jaon alkaessa luontoäiti muistutti olemassaolollaan taivaallisella jyskeellä ja salamoinnilla.

Kilpailun järjestäjinä toimivat yhteistyössä Helsingin Maanpuolustuspiirin kranaatinheitin- ja kenttätykistön tuliasematoimialat. Tuttuun tapaan harjoituksen johtajana toimi kers Vesa Jääskeläinen ja kilpailun johtajana ylil Joakim Flinck.

Kilpailuun osallistuneilla seitsemällä partiolla oli edessään kahdeksan kilpailutehtävää: tulenjohto, aurinkomittauslasku, suuntakehämittaus, oman paikan määritys, viestitehtävä radiolla ja sanomalaitteella, suunnistus, rynnäkkökivääriammunta ja pikataival. Osa tehtävistä osoittautui erittäin haastaviksi, toiset sen sijaan sujuivat helpommin. Kaiken kaikkiaan partiot suoriutuivat tehtävistä hyvin, siitä huolimatta, että numerolappu oli rinnassa ja "kilpailupipo" kiristi otsaa.

Kilpailun ratamestari kers Juha Vehokari onnistui noin kymmenen kilometriä pitkän radan sijoittamisessa Laajasalo - Santahamina- alueelle loistavasti ja tehtävät vastasivat harjoituksen koulutustavoitteita ja lauantaina kilpailijoille annettua koulutusta. Voittajaksi nousi ylil Jyri Korhosen johtama partio, jonka muut jäsenet olivat alil Mikko Mäenpää ja alik Mikko Ruokonen. Voittajapartiolle luovutettiin Suomen Sotilaan kiertopalkinto. Palkintojen jakajana toimi maj Anssi Yrjölä Helsingin Sotilasläänin Esikunnasta.

Puolustusvoimien voimavarat kohdistuvat nykyisellään maakuntajoukkojen toimintaan. Maakuntajoukot tulevat myös jatkossa olemaan päähuomion kohteena. Kaikki vapaaehtoinen maanpuolustustyö on yhtä arvokasta. Yhtä tärkeää on, että sitä kyetään tarjoamaan kaikille halukkaille sotilasarvosta tai aselajista riippumatta. Onkin ensiarvoisen tärkeää, että aselajit, joille maakuntajoukot eivät nykyisellä rakenteellaan tarjoa toimintamahdollisuuksia voivat ylläpitää ja kehittää omia aselajitaitojaan. Monen muun vastaavan tapahtuman lailla, Heitin- ja tykkimieskilpailu edesauttaa epäsuorantulen edustajien ammattitaitoa. Ilolla otimme vastaan tiedon, että kilpailu päästään järjestämään neljättä kertaa ensi vuonna. Jatkuvuus luo uskoa ja intoa vapaaehtoisen maanpuolustustyön tekijöihin - tehdä työtä, jolla on tarkoitus!

Jyri Vilamo

Kirjoittaja on reservin yliluutnantti ja HRUP:n Kenttätykistökerhon puheenjohtaja. Hän osallistui kilpailuun toimitsijana.


Sivua päivitetty: $Date: 2008/12/02 01:30:03 $